Novinky

AGELLAB oslavuje mesiac venovaný ženám špecializovaným balíčkom vyšetrení

8.3.2023

Mesiac marec je v laboratóriách AGELLAB venovaný ženám a ich zdraviu. Špecializovaný balíček vyšetrení Zdravie ženy za zníženú cenu ponúka ženám odpoveď na otázku, či je ich celkové zdravie v dobrej kondícii. Vyšetrenie môžete aj podarovať.

Ženy sú superhrdinky všedných dní. Stíhajú skĺbiť kariéru so starostlivosťou o rodinu i domácnosť, no len zriedka si vyhradia čas iba pre seba. Aj superhrdinky by však mali myslieť na svoje zdravie. Nájdite si počas marca – mesiaca venovaného ženám – čas na seba a absolvujte laboratórne vyšetrenie, ktoré zanalyzuje kondíciu vášho zdravia. „Komplexné vyšetrenie Zdravie ženy od AGELLAB je určené pre ženy po tridsiatke, ktoré chcú mať prehľad o svojom celkovom zdraví. Zo vzorky krvi, moču a stolice dokážeme odborne analyzovať mnohé ukazovatele, ktoré môžu neskôr indikovať zmeny v obehovej sústave, obličkách, pečeni, štítnej žľaze či štruktúre kostí,“ uvádza riaditeľka odboru laboratórií AGELLAB Ing. Elena Gaboňová.

Vyšetrenie analyzuje krvný obraz, funkciu pankreasu, obličiek, pečene či hladinu cukru, tukov, hormónov štítnej žľazy a hodnoty minerálov. Okrem toho sa laboratórium bližšie pozrie aj na prípadný výskyt krvi v stolici, metabolizmus kostí a tiež preskúma, či v tele neprebieha skrytý zápal. Množstvo ochorení sa prejavuje ako dôsledok stresu, iné prichádzajú s vekom alebo životným štýlom. Už dávno navyše neplatí, že ženské a mužské telo je rovnaké. Výskumy opakovane potvrdzujú, že pohlavie ovplyvňuje nielen to, aké choroby sa u pacienta prejavia, ale aj to, v akej forme. Ženy pred rozvojom mnohých ochorení navyše chráni aj hormón estrogén, z dôvodu čoho sa u žien diagnostikujú kardiovaskulárne ochorenia často až s nástupom menopauzy. Podstatne sa na ženskom tele podpíše i tehotenstvo, preto netreba brať na ľahkú váhu ani úbytok dôležitých minerálov. 

„So stúpajúcim vekom sa u žien častejšie objavujú a diagnostikujú kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka, gynekologické problémy a nádorové ochorenia. Pri všetkých je mimoriadne dôležitá prevencia a s ňou spojená včasná diagnostika, ktorá dokáže zvrátiť priebeh choroby a dáva možnosť siahnuť po šetrnejšej liečbe, čo citeľne skvalitní život ženy,“ uzatvára Ing. Gaboňová.

Ak ste zástancom netuctových darov, potom (nielen) na MDŽ určite zabodujete, ak partnerke, sestre či mame darujete špecializované laboratórne vyšetrenie Zdravie ženy. Až do konca marca je v AGELLAB k dispozícii za zníženú cenu 56 €.